ПРЕД НАС СЕ ДВЕ ГОЛЕМИ ЗАТЕМНУВАЊА: Еве кои се деновите кои се најкритични и што не смеете да правите според астролозите

Посебно е непријатен денот на љубомора

Наскоро доаѓа пролет, а во следните неколку месеци ги имаме двата најкритични денови од оваа година, барем така тврдат астролозите.

Во текот на пролетта не очекуваат две затемнувања. Енергијата на Месечината и Сонцето влијае на расположението на човекот, енергијата, начинот на одлучување, а кога се работи за затемнувања, тоа влијание се засилува.

Кога се случуваат затемнувања, таа хармонија на природата малку не вознемирува. На 30 април нè очекува делумно затемнување на Сонцето. Првото пролетно затемнување ќе се случи во знакот Бик.

Овој знак е поврзан со материјалната сфера и со куќата.

Тоа значи дека на 30 април дома може да се случи нешто неочекувано. Не станува збор за кавги, туку за некои неуспеси во технологијата и електрониката. Може да имате проблеми со материјалните работи, кршење, расипување

А тоа се случува затоа што понекогаш старата енергија во домот треба да се замени со нова.

Главната забрана на овој ден се однесува на поправки. Утрото на 30 април, не треба да се трудите и премногу да се фокусирате за да ја исправите секоја грешка. Подобро е да се одморите, да прошетате. Ова е добар ден за релаксирачка бања, престој во природа и поврзување со мислите.

Бикот делумно е поврзан со пари, па на 30 април треба да внимавате со финансиите.

Со целосното затемнување на Месечината на 16 мај ќе управува Шкорпија. Ова ќе биде многу напнат ден, во кој ќе имаме проблеми со интуицијата. Првото нешто што треба да запомните е да одвоите време за себе.

Ако шестото сетило ви кажува да направите нешто, размислете пред да преземете големи чекори. Измерете ги сите предности и недостатоци на таквата одлука и дури потоа продолжете да ги спроведувате плановите.
Ќе биде тоа денот на љубомората.

Ако имате барем дел од вашите сомнежи дали да и верувате на вашата сродна душа, на 16 мај, добро испитајте ги овие сомнежи пред да поправите нешто. Не обидувајте се да кажете нешто лошо и да ја обвинувате вашата сакана за изневерување

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *