Не се плашиме: Бог нас не води и не чува од зло

Бог е наше засолниште. Тој е нашата карпа. Ни го откри своето име. Име над секое име. Именувајте го Исус! Во тоа име имаме безбедност.

Тоа име беше изговорено над нас. Во тоа име ни се простуваат гревовите. Го знаеме Неговото име. И ако го знаеме Неговото име и го сакаме, имаме ветување дека Тој ќе не избави. Од било што!

Не треба да се плашиме. Околностите не одредуваат што ќе се случи со нас. Бог одредува што ќе се случи со нас. А Тој ни го подготви само најдоброто. Тој е добар, нежен Татко, полн со љубов. Тој е достоен за нашата доверба.

и ќе те избави од замката на ловецот и од смртоносната помор.

Ќе те заштити со своите крилја, а ти ќе се засолниш под неговите крилја: Верноста е негов штит и одбрана!

Не плаши се од ноќното плашило, ниту од стрелата што лета дење, нема чума што лази низ темнината, нема чума што беснее напладне. Илјадници нека паднат покрај тебе, десетици илјади од десната страна, нема да те примат! Псалм 91:3-7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *