МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП ЗА МАЈ 2022 ГОДИНА: Овенот го очекува поволен период, Јарците се враќаат на личност од минатото

Што предвидоа ѕвездите за месец мај

Месечниот хороскоп за мај носи големи промени. Астрологот Александра Блејиќ што нас не очекува до крајот на месецот.

Овој месец ќе одбележи неколку важни аспекти. Венера, планетата на љубовта, убавината, просперитетот, влегува во знакот Овен на 3 мај. Тоа поволно ќе влијае на знакот Овен и Стрелец. Потоа, на 11 мај, Јупитер, планетата на просперитетот и сето она што носи ширење на повеќе свест, пари и патувања, влегува во знакот Овен. Во текот на месец мај ќе создаде поблаг спој, кој кај многумина ќе го поддржи сето добро и ќе го ублажи лошото. Блага претпазливост на 9 мај, кога Меркур почнува ретроградно.

Совет до многумина: не потпишувајте и не се согласувајте за важни работи во животот. Обрнете внимание во сообраќајот, како и во комуникацијата. Потоа на 16 мај имаме затемнување на Месечината во Шкорпија. Тогаш бидете особено внимателни. Избегнувајте расправии, конфликти и обидете се да бидете смирени.

ОВЕН

За овенот работа, конечно ќе може да здивне после еден напорен турбулентен период. Просперитетот, успехот и задоволството се пред вас. Само бидете трпеливи. Ќе бидете задоволни од финансиската состојба. Ќе решите многу работи кои ве оптоварувале.

ЉУБОВ: Многумина доаѓаат во среќен период на ова поле. Можно стабилизирање на врските, или брак. Проширување на семејството. Но, отфрлете се што било нестабилно и среќата ќе ви се насмевне.

ЗДРАВЈЕ: Можна нервоза, проблеми со зглобовите и скелетниот систем може да ве оптоварат уште еден период.

РАБОТА: Можат да се случат значајни промени. Ненадејни настани. Промени во кариерата, дури и ако не сакате. Обрнете внимание на зголемените трошоци и воопшто на финансиите. Многу работи ќе се решат овој месец.

ЉУБОВ: Отфрлете се што не беше квалитетно сега. Промените се случуваат овој месец. Затоа очекувајте стабилизација на ова поле до крајот на месецот или поточно во втората половина на месецот. ЗДРАВЈЕ: Зголемена нервоза, одморете се повеќе и бидете во природа.

БЛИЗНАЦИ

РАБОТА: Внимавајте со парите и инвестициите. Втората половина од месецот може да ви донесе блага вознемиреност и деконцентрација. Ова не е време за започнување нов бизнис. Пазете се од изговорени зборови и конфликти.

ЉУБОВ: Многумина ќе влезат во паралелни врски. Многумина ќе се сомневаат во своите партнери. Ситуацијата се подобрува на крајот на месецот и емотивно ќе бидете исполнети. Новите познанства и убавите емотивни пораки и зборови ќе ве израдуваат.

ЗДРАВЈЕ: Зајакнете го имунитетот. Обрнете внимание на хормоналниот статус. Втората половина од месецот ви ја враќа енергијата.

Кај лавот е забележително незадоволство во работата. Можност за загриженост и стрес која ќе биде пролазна бидејќи веќе во вториот дел од месецот ве очекува стабилност и финансиска заработка. Во однос на здравјето, водете грижа за кардиоваскуларниот систем, избегнувајте стрес и издвојте време за вежбање и спорт.

ДЕВИЦА

РАБОТА: Внимание во сите форми на партнерства. Бидете трпеливи во комуникацијата со колегите. Ништо не менувате и не ризикувате.

ЉУБОВ: Ќе бидете харизматични и заводливи. Можност за навлегување во тајни и паралелни врски. Бидете трпеливи и не предизвикувајте сомнеж кај вашите партнери.

ЗДРАВЈЕ: Присутна напнатост, малаксаност, замор. Одморете повеќе и поминувајте време во природа. Правете се што ве задоволува и ви ја враќа енергијата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *