Заев направи се, не знам што сакаат Бугарите, вели Фила

Заев направи се, не знам што сакаат Бугарите

Адвокатот од Србија со македонско потекло, Тома Сила во емисијата „Трилинг“ изјави дека не знаел што сака Бугарија и дека поранешниот премиер Зоран Заев направил сe’.

„Не знам што сака Бугарија, навистина не знам. Заев направи сѐ што можеше, дури и работи кои што не ги сфаќам. И да се нарече некој окупатор, а не бугарски, кои извршија толку многу злосторства во Втората светска војна…Да не остане Македонија како име, тоа би било премногу, не можам да замислам, вели адвокатот од Србија со македонско потекло Тома Сила за бугарското вето за Македонија на патот кон ЕУ“, изјави Сила во вечерашното гостување.

Тој потенцираше дека не може да замисли да се нарече Бугарин во емисијата „Трилинг“.

-Власите би ме убиле сред Белград, доколку кажам такво нешто, кажа Фила.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *